Carte d'Amerique, divisee en ses principaux pays. Dressee sur les Memoires les plus recents, et sur differentes Voyages et assujettie aux observations Astronomiques de Mrs de l'Academie Royale des Sciences. Par M. [...] Clouet [...] (Polish Academy of Sciences, Repr. Geokart Rzeszów, druk "Secesja", 1992)
W bordiurze zawarto 22 obrazki
Mapa Ameryki, wyd. przez prof. Wisłockiego. Przeglądówka mapy wręczanej prez. Bushowi i Wałęsie, wydanej w 400 egz. z zasobów Biblioteki PAN w Krakowie