Atlas do dziejów Polski zawierający czternaście map barwnych według Lelewela i innych do użytku szkolnego opracował Eligiusz Niewiadomski (Wydawnictwo M. Arcta, 1907)
Skorowidz miejscowości.
Blok oderwany od obwoluty.
Keywords: Atlasy historyczne; Polska