Polska Rzeczpospolita Ludowa. Mapa administracyjna (Państwowe Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych, 1975)
Zawiera mapkę okręgu katowickiego, skorowidz nazw, wykaz jednostek administracyjnych PRL
Grażyna Gadomska, Elżbieta Ostrowska, red., Lech Śniadkowski, red. tech.