Karta pocztowa Królestwa Polskiego oraz części krajów pogranicznych aż do miast: St. Petersburga, Moskwy, Tuły, Kurska, Charkowa, Symferopola, Warny, Belgradu, Pesztu, Presburga, Wiednia, Linza, Pragi, Drezna i Berlina podług najnowszych zródeł wykonana z pokazaniem Dróg i Stacyi pocztowych oraz ich odległości, Kolei żelaznych, Stacyi telegraficznych, Szosse i opłat pocztowych za jazdę i przesyłki. Dla wygody i użytku podróżujących, biór i kantorów (J. G. Arnhold, 1858)
Informacji o: opłatach Kursów Pocztowych, Wartości monety, Objaśnieniach znaków, Spisie Stacyi Telegraficznych objętych Kartą.
nakładem J. G. Arnhold w Warszawie.
Keywords: Kartografia; mapy pocztowe; polska; Komunikacja drogowa; w kartografii; zabór rosyjski; poczta; telegrafia