Mapa Polski za panowania króla Jana Sobieskiego wydana w dwóchsetną rocznicę odsieczy Wiednia (przez J. Szpetkowskiego, 1883)
Herby królów elekcyjnych.
przez J. Szpetkowskiego w Poznaniu ; L. Neumeyer.
Keywords: Kartografia; mapy historyczne; Austria; Jan III Sobieski (król Polski; 1629-1969) - pamiątki; Wiedeń (Austria); Bitwa 1683 r. pod Wiedniem; w kartografii; Kahlenberg (Austria)