Historyczny |Atlas Polski - Księgarnia W. Doboszyńskiego (Stanisławów) (nakładem Włodzimierza Doboszyńskiego, 1925)
[Przegląd geograficzny ziem Polski] s. 3-5.
ułożył K. Balicki na podstawie kart i atlasów: Lelewela, Hecka, Babireckiego, Majerskiego, Niewiadomskiego, Putzgera, Lewickiego i Bojarskiego ; nakładem Włodzimierza Doboszyńskiego.
Keywords: Rozbiór 1772 r. Polski; w kartografii; Kongres wiedeński (1814-1815); Polska; Kartografia; atlasy historyczne; Historia; Galicja; Kurlandia (Łotwa); Zabór rosyjski; Śląsk; Prusy Książęce; Zabór pruski; Litwa