Mapa Królestwa Polskiego z oznaczeniem miast, osad, wsi, komór, kolei, dróg bitych, traktów pocztowych i rzek; dla użytku rolnictwa, handlu, przemysłu i turyzmu - Tow. Akc. S. Orgelbranda S.ów zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; Druk S. Orgelbranda Synów zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; Drukarnia S. Orgelbranda Synów (Warszawa) zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; Lit. Tow. Akc. S. Orgelbranda i S.w zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; Centrala Księgarstwa "Dom Książki" Przedsiębiorstwo Państwowe (Poznań); Litogr. S. Orgelbranda Synów Krak. zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; S. Orgelbranda Synowie, Drukarnia zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; Lit. Tow. Akc. S. Orgelbranda zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; Litogr. S. Orgelbranda Synów w Warszawie zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; Orgelbranda S., Synów, Drukarnia zob. Towarzystwo Akcyjne Odlewni Czcionek, Drukarni i Litografii S. Orgelbranda Synów; Towarzystwo Automobilistów Królestwa Polskiego; et al. (Tow. Automobilistów Król. Polskiego, 1914)
Przedmowa i objaśnienia s. [1-4].
Wydanie Towarzystwa Automobilistów Królestwa Polskiego ; oprac. Kazimierz Naake-Nakęski ; lit Tow. Akc. S. Orgelbranda.
Keywords: Atlasy komunikacyjne; Polska; Kartografia; Lublin (woj. lubelskie); Grodno (Białoruś); Kielce (woj. świętokrzyskie); Piotrków Trybunalski (woj. łódzkie); Białystok (woj. podlaskie); Kalisz (woj. wielkopolskie); Tomaszów Lubelski (woj. lubelskie); Chełm (woj. lubelskie); Łódź (woj. łódzkie); Włocławek (woj. kujawsko-pomorskie); Sandomierz (woj. świętokrzyskie); Suwałki (woj. podlaskie); Płock (woj. mazowieckie); Zabór rosyjski; Kowno (Litwa); Biłgoraj (Białoruś); Warszawa; Mława (woj. mazowieckie); Mariampol (Litwa); Wieluń (woj. łódzkie); Brześć (Białoruś); Pińczów (woj. świętokrzyskie); Siedlce (woj. mazowieckie); Ciechanów (woj. mazowieckie); Łomża (woj. podlaskie); Będzin (woj. śląskie)