Prof. Hickamann's Geographisch-Statistischer Universal-Atlas: 1927 - kartograficzna firma wiedeńska (Druck und Verlag der Kartographischen Anstalt G. Freytag [und] Berndt A. G., 1927)
Statistische Tabelle über alle Staaten der Erde s. 18-73.
vollständig neubearbeitet von Alois Fischer ; Austria G. Freytag und Berndt A. G.
Keywords: Rasy ludzkie; dane statystyczne; Świat; Zboże; Niebo; Odszkodowania wojenne; Niemcy; Pieniądz; Herbata; Kolonializm; Żegluga sródlądowa; Konkurencja; Półkula Zachodnia; Ropa naftowa; Żywność; Produkcja; miasta; Koszty; Rośliny; Flagi panstwowe; Energia wodna; Religia; Układ słoneczny; Marynarka handlowa; Marynarka wojenna; Tabaka; Przemysł okrętowy; Ludność - statystyka; Żydzi; Kartografia; Atlasy geograficzne; Geomorfolgia; Ludność - geografia; Transport powietrzny; Wojsko; Półkula Wschodnia; Transport morski; Powierzchnia; Papier; Ceny; Ameryka; Kakao; Migracje; Alpy; wykresy; Telegrafia; Kolejnictwo; Sól kamienna; Energia elektryczna; Radiokomunikacja; Rynek pieniężny; Majątek narodowy; Diament; Waluta zagraniczna; Stany Zjednoczone; Dług; Europa; Klimat; Kauczuk; Rzeki; Samochody; Kawa; Włókna; Cukier; Miedź; Kursy walutowe; Poczta; Lotnictwo wojskowe; Metale szlachetne; Kredyt; Koks; Banki; w kartografii; Szwecja; Azja; Japonia; Litwa; Ameryka Połnocna; Irlandia; Wielka Brytania; Australia; Portugalia; Europa Środkowo-Wschodnia; Europa Południowa; Francja; Niderlandy; Belgia; Ameryka Południowa; Estonia; Austria; Hiszpania; Włochy; Luksemburg; Afryka; Szwajcaria; Czechoslowacja; Dania; Oceania; Meksyk; Lotwa