Atlas statystyczny Polski - Zakłady Graficzne im. Komisji Edukacji Narodowej (Bydgoszcz) ("Bibljoteka Polska", 1925)
Uwagi do tablic s. 7-8.
Ignacy Weinfeld, Ed[ward] Szturm de Sztrem, Jan Piekałkiewicz ; Kazimierz Kochański ; Zakłady Graficzne Instytutu Wydawniczego "Bibjoteka Polska"
Keywords: Gospodarstwo rolne; statystyka; Polska; Kartografia; atlasy statystyczne; Spirytus; Włókiennictwo; Strajki; Migracje; Administracja; Płaca; Reforma rolna; Naród; Kolejnictwo; Handel zagraniczny; Przemysł chemiczny; Spółki akcyjne; Cukrownictwo; Zboże; Religia; Górnictwo; Hutnictwo; Przemysł metalowy; Ceny; Bezrobocie; Banki; w kartografii