Chart of the world on Mercators projection (Justus Perthes, 1875)
Objaśnienia + skróty.
constructed by Hermann Berghaus ; engraved by H. Eberhardt; E. Kühn ; W. Weiler ; Justus Perthes.
Keywords: Mapy geograficzne; Świat; Telegraf; Półkula południowa; Kartografia; Wiatr; Półkula północna; Southampton (Stany Zjednoczone; okręg); w kartografii; Panama; Honduras; Dobrej Nadziei, Przylądek (Republika Południowej Afryki); Perłowa, Rzeka (Chiny); Darien (Panama; prowincja); Egipt; Atlantyk; Auckland (Nowa Zelandia); Wyspy Dziewicze; San Francisco (Stany Zjednoczone); w katografii; Singapur; Aden (Jemen; okręg); Szanghaj (Chiny); Tehuantepec (Meksyk); Portsmouth (Stany Zjednoczone); Sundajska, Cieśnina; Nowy Jork (Stany Zjednoczone); Nikaragua; Honolulu (Stany Zjednoczone); Port Philip; Australia; La Manche; Rio de Janeiro (Brazylia; stan); A; Tokio (Japonia)