Wzory rysowania mapp roznego rodzaju: Szczegolniej dla uzytku Szkolnego ([s. n., 1825)
Objaśnienie tablic.
wydane przez Juliusza Colberg w 6ciu Tablicach ; ryso. Z. Vogel ; ryt. J. Sławiński ; ryt. Seweryn Oleszczyński.
Keywords: Kartografia; rysunek; mapy gospodarcze; mapy topograficzne; Kraków (woj. małopolskie); w kartografii; Pułtusk (woj. mazowieckie; okręg); Nękanowice k. Miechowa; Windberge k. Drezna; Olsztyn (woj. śląskie) - zamek