Teorya rysowania gór podług Lehmana z Dzieła przez F. A. W. Netto Dr. Fil. Prof. Szko. Woysk; w Berlinie w niemieckim języku wydanego ([s. n., 1825)
Wstęp s. 1.
przełożona na Język Polski przez Juliusza Colberg ; ryt. Józef Slawiński ; ryt. Seweryn Oleszczyński.
Keywords: Balony; wykresy; Świat; Góry; rysunek; Kartografia; Janowiec nad Wisłą; w kartografii; Windberge k. Drezna