Wzory rysowania mapp i planów - zakład o profilu artystycznym, działający w latach 1833-1841. Bułakowski przejął zakład od właścicieli spółki litograficznej Bourgeois et Comp.; Bułakowskiego i Komp., Lit. zob. Zakład Litograficzny Walentego Bułakowskiego (Warszawa); Zakład Litograficzny Walentego Bułakowskiego i S-ka (Warszawa) zob. Zakład Litograficzny Walentego Bułakowskiego (Warszawa) ([s. n., 1837)
Wstęp s. 1-2.
przez W. Kolberg ; Jaskierski litogr., w Lito: Bułakowskiego i Sp.
Keywords: Kartografia; mapy gospodarcze; rysunek; mapy topograficzne; Bielany, okolice; w kartografii; Janów (woj. śląskie); Warszawa - Bielany