Plan m. st. Warszawy - Instytut Kartograficzny im. Eug. Romera we Lwowie zob. Instytut Kartograficzny im. Eugeniusza Romera; Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych im. Eugeniusza Romera; Książnica-Atlas. Instytut Kartograficzny im. E. Romera (Lwów) zob. Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych im. Eugeniusza Romera; Książnica-Atlas zob. Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych im. Eugeniusza Romera; Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych zob. Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych im. Eugeniusza Romera; PPWK zob. Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych im. Eugeniusza Romera; Institut Cartographique de E. Romer zob. Instytut Kartograficzny im. Eugeniusza Romera; Instytut Kartograficzny Atlas im. E. Romera zob. Instytut Kartograficzny im. Eugeniusza Romera; Państwowe Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych zob. Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych im. Eugeniusza Romera; Instytut Kartograficzny Atlas (Lwów) zob. Instytut Kartograficzny im. Eugeniusza Romera; Instytut Kartograficzny im. Eugeniusza Romera; Państwowe Przedsiębiorstwo Fotogrametrii Kartografii zob. Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych im. Eugeniusza Romera; et al. (Książnica-Atlas, 1927)
Skorowidz urzędów państwowych z podaniem Nrów telefonów s. 1.
oprac. nauk., nakład i druk Ski Akc. Książnica-Atlas ; Instytut Kartograficzny Atlas imienia E. Romera.
Keywords: Kartografia; plany miast; Polska; w kartografii