Diercke Schulatlas für höhere Lehranstalten Grosse Ausgabe - Kartographische Anstalt Georg Westerman zob. Georg Westermann Verlag in Braunschweig; Georg Westermanns Geographische Anstalt Brunschweig zob. Georg Westermann Verlag in Braunschweig; Georg Westerman Verlag in Braunschweig zob. Georg Westermann Verlag (Brunszwik); Georg Westermann Verlag (Brunszwik); Georg Westermann zob. Georg Westermann Verlag in Braunschweig; Georg Westermann Verlag zob. Georg Westermann Verlag in Braunschweig; Georg Westermanns Geogr. Anstalt Brunschweig zob. Georg Westermann Verlag in Braunschweig; Georg Westermann Verlag in Braunschweig zob. Georg Westermann Verlag (Brunszwik) (Georg Westermann, 1917)
Spis treści s. III-VI.
Georg Westermann.
Keywords: Koleje liniowe; atlasy szkolne; Świat; Indianie; Ameryka Północna; Bitwa 1866 r. pod Sadową; Kolonializm; Bingen (Niemcy; okręg); w kartografii; Palestyna; Indie; Pamir; Togo; Gibraltarska; Cieśnina; Saarbrücken (Niemcy; okręg); Quito (Ekwador); Stuttgart (Niemcy; okręg); Szczecin (Polska); Spitsbergen (Norwegia); Ameryka Środkowa; Szafuza (Szwajcaria); Chorezm; Antwerpia (Belgia); Ganges (delta); Bosfor (Turcja); Feldberger (Niemcy); Sund; Izerskie; Góry; Kamerun; Dunaj (dorzecze); Fajum (Egipt); Kassel (Niemcy; okręg); Heidelberg (Niemcy; okręg); Kilonia (Niemcy); Konstantynopol; Marshalla; Wyspy; Neapolitańska; Zatoka; Bombaj (Indie); Karakorum; Szwabska; Wyżyna (Niemcy); Koblencja (Niemcy; okręg); Weissenberg (Niemcy; okręg); Porta Westfalica (Niemcy); Kiautschou (Chiny); Niagara (wodospad); Triest (Włochy); Antarktyda; Hamburg (Niemcy; okręg); Madryt (Hiszpania); Kolonia (Niemcy); Łaba; Moskwa (Rosja); Pacyfik; Sedan (Francja); Nowa Gwinea; Warta (dolina); Australia; Nil (dolina); Frankfurt nad Menem (Niemcy; okręg); Azja Środkowa; Missisipi (Stany Zjednoczone; dorzecze); Alpy; La Plata (dorzecze); Niderlandy; Wiesbaden (Niemcy; okręg); Amsterdam (Holandia); Irlandia; Wiedeń (Austria); Dania; Oslo (Norwegia); Kerkira (Grecja); Teneryfa (Hiszpania); Rosja; Atlantyk; Francja; Turyński; Las (Niemcy; góry); Bruksela (Belgia); Saratów (Rosja); Albańskie; Góry; Arktyka; Szantung (Chiny)