Deutscher Schulatlas - Deutscher Schulverlag; Georg Westermann Verlag (Brunszwik) (Deutscher Schulverlag, 1943)
Spis treści s. 34.
herausgegeben von der Reichsstelle für das Schul- und Unterrichtsschrifttum ; Entwurf Johannes Boehland.
Keywords: Przemysł; w kartografii; Europa; Ludność; Świat; Układ słoneczny; Klimat; Niemcy; Kolonializm; Zaćmienie słońca; Planety; Państwo; Surowce; Niebo; Komunikacja; Kartografia; atlasy szkolne; Rośliny; Agrotechnika; Zaćmienie księżyca; Geomorfologia; Ruch obrotowy Ziemi; Afryka Środkowa; Monachium (Niemcy); Singapur; żegluga; Europa Południowa; Berlin (Niemcy); Afryka; Hamburg (Niemcy); Norymberga (Niemcy); Gibraltarska; Cieśnina; Panamski; Kanał (Panama); Sueski; Kanał (Egipt); Azja; Ameryka Południowa; Oceania; Daleki Wschód; Nil (dorzecze); Ameryka Północna; Atlantyk; Ameryka Środkowa; Antarktyda; Wiedeń (Austria); Australia; Pacyfik; Afryka Południowa; Europa Północna; Arktyka; Grossglockner (Austria)