Historischer Schul-Atlas - Klasing zob. Geographische Anstalt von Velhegen und Klasing; Velhegen und Klasing, Leipzig zob. Geographische Anstalt von Velhegen und Klasing; Verlagsgesellschaft Cornelsen-Velhegen und Klasing zob. Geographische Anstalt von Velhegen und Klasing; Geographische Anstalt von Velhegen und Klasing; Geographische Verlagsgesellschaft Velhegen und Klasing und Hermann Schroedel zob. Geographische Anstalt von Velhegen und Klasing; Geographische Anstalt von Velhegen und Klasing, Leipzig zob. Geographische Anstalt von Velhegen und Klasing; Velhegen und Klasing in Bielefeld und Leipzig zob. Geographische Anstalt von Velhegen und Klasing (Ausgeführt in der Geographischen Anstalt von Velhagen und Klasing, 1931)
Przedmowa [wewnętrzna strona górnej okładki].
bearbeitet und herausgeben von Max Pehle und Hans Silberborth ; Verlag von Velhagen und Klasing.
Keywords: Odkrycia geograficzne w kartografii; Świat; Bitwa 216 r. p. n. e. pod Kannami; Krajobraz w kartografii; Niemcy; Religia w kartografii; Europa; Reformacja w kartografii; Klimat w kartografii; Wojna 431-404 r. p. n. e. peloponeska; Schizma wschodnia w kartografii; Kolejnictwo w kartografii; w kartografii Wettin (ród); Wojna 1914-1918 r; Bitwa 1870 r. pod Sedanem; Wojna 1870-1871 r. francusko-pruska; Miasta w kartografii; Hanza w kartografii; Ludność w kartografii; Handel w kartografii; Poczta w kartografii; Kartografia; atlasy historyczne; Historia starożytna w kartografii; Grecja; Szkolnictwo wyższe w kartografii; Wojna 1939-1945 r; Bitwa 1813 r. pod Lipskiem; Migracje w kartografii; Kongres wiedeński (1814-1815) w kartografii; Wojny 500-449 r. p. n. e. perskie; w kartografii Migracje; Bitwa 1914 r. pod Tannenbergiem; Gospodarka w kartografii; atlasy szkolne; Geopolityka w kartografii; Niderlandy; w kartografii; Ateny (Grecja); Mykeny (Grecja; miasto dawne); Afryka Północna; Franków; państwo; Meklemburgia (Niemcy); Włochy; Szwecja; Jerozolima (Izrael); Dania; Lacjum (Włochy); Francja; Troja (Turcja; miasto dawne); Rzym (Włochy); Turcja; Wirtembergia (Niemcy); Badenia (Niemcy); Knossos (Grecja); Bawaria (Niemcy); Paryż; Pireus (Grecja); Pompeje (Włochy); Oceania; kolonializm; Grecja Północna; Włochy Południowe; Włochy Północne; Bliski Wschód; Afryka; Neapol (Włochy); Konstantynopol; Aleksandria (Egipt); Azja; Rosja; Prusy; Argos (Grecja); Polska; Bałkańskie; kraje; Palestyna; Polinezja; Kreta (Grecja); Persja; Sardynia; Macedonia; Europa Środkowo-Wschodnia; Ameryka Południowa; Kampania (Włochy); Azja Mniejsza; Berlin (Niemcy); Kartagina; Australia; Rzym; Wielka Brytania; kolonizacja; Sur (Liban); Londyn (Wielka Brytania); Brandenburgia (Niemcy); Ameryka Północna; ludność