Atlas ziem polskich - Kasa im. Józefa Mianowskiego - Fundacja Popierania Nauki; firma wydawniczo-księgarska założona w Warszawie przez Gustawa Gebethnera i Roberta Wolffa (1857-1950); Zakłady Graficzne B. Wierzbicki i S-ka (Warszawa) (Gebethner i Wolff, 1911)
Przedmowa, Spis tablic części I [k. 4-5.]
Zygmunt Światopełk Słupski ; Wyd. z zasiłkiem Kasy Pomocy dla Osób Pracujących na Polu Naukowem im. Mianowskiego ; Gebethner i Wolff.
Keywords: Kartografia; atlasy komunikacyjne; Polska; Międzychód (woj. wielkopolskie; okręg); w kartografii; Odolanów (woj. wielkopolskie; okręg); Nowy Tomyśl (woj. wielkopolskie; okręg); Wschowa (woj. lubuskie; okręg); Strzelno (woj. kujawsko-pomorskie; okręg); Pleszew (woj. wielkopolskie; okręg); Wyrzysk (woj. wielkopolskie; okręg); Czarnków (woj. wielkopolskie; okręg); Rawicz (woj. wielkopolskie; okręg); Koźmin (woj. wielkopolskie; okręg); Ostrów Wielkopolski (woj. wielkopolskie; okręg); Szubin (woj. kujawsko-pomorskie; okręg); Kępno (woj. wielkopolskie; okręg); Oborniki (woj. wielkopolskie; okręg); Środa Wielkopolska (woj. wielkopolskie; okręg); Poznań; plany miast; Ostrzeszów (woj. wielkopolskie; okręg); Leszno (woj. wielkopolskie; okręg); Grodzisk Wielkopolski (woj. wielkopolskie; okręg); Witkowo (woj. wielkopolskie; okręg); Krotoszyn (woj. wielkopolskie; okręg); Bydgoszcz; Gniezno; Szamotuły (woj. wielkopolskie; okręg); Chodzież (woj. wielkopolskie; okręg); Wągrowiec (woj. wielkopolskie; okręg); Śmigiel (woj. wielkopolskie; okręg); Jarocin (woj. wielkopolskie; okręg); Gostyń (woj. wielkopolskie; okręg); Międzyrzec (woj. lubuskie; okręg); Inowrocław (woj. kujawsko-pomorskie; okręg); Mogilno (woj. kujawsko-pomorskie; okręg); Poznań (woj. wielkopolskie; okręg); Bydgoszcz (woj. kujawsko-pomorskie; okręg); Wieleń (woj. wielkopolskie; okręg); Kościan (woj. wielkopolskie; okręg); Zabór pruski; Skwierzyna (woj. lubuskie; okręg); Śrem (woj. wielkopolskie; okręg); Babimost (woj. lubuskie; okręg); Żnin (woj. kujawsko-pomorskie; okręg); Września (woj. wielkopolskie; okręg); Gniezno (woj. wielkopolskie; okręg); Wielkopolska