Le Royavme d'Angleterre divise en plusieurs Parties, subdiuisees en Comtez ou Shireries ou sont aussy remarquez les Royavmes uil y auoit autrefois (Chez I. B. Nolin, 1689)
Zawiera tabelę statystyczną z danymi na temat obszarów podziału administracyjnego oraz uwagę nt. wydania innych map brytyjskiego imperium.
Dresse Par le P. Coronelli Cosmographe de la Ser.me Rep: de Venise Corrige et augmente par le S.r Tillemon, et Dediee a Iacqves II. Roy d'Angleterre, d'Escosse, et d'Irlande Par son tres humble Serviteur I. B. Nolin. ; N. Guerard I.
Keywords: Kartografia; Francja; Podział administracyjny; 18 w; Bristolski; Kanał; w kartografii; Verginium Mare zob. Celtyckie; Morze; Severn (Wielka Brytania; rzeka); Kanał Bristolski zob. Bristolski; Kanał; La Manche; Celtyckie; Morze; Kanał La Manche zob. La Manche; Kanał Świętego Jerzego zob. Świętego Jerzego; Kanał; Walia (Wielka Brytania); Jersey (Wielka Brytania; wyspa); Guernsey (Wielka Brytania; wyspa); Garnesey zob. Guernsey (Wielka Brytania; wyspa)