F. W. Putzgera |atlas historyczny do dziejów starożytnych, średniowiecznych i nowożytnych: dla użytku wyższych i średnich zakładów naukowych Austro-Węgier (Nakładem Wdowy po A. Pichlerze i Syna, 1908)
Objaśnienia.
Wydali Alfred Baldamus i Ernest Schwabe. Zawiera 52 map wielkich i 61 mniejszych. Wydanie polskie opracowali J. Lewicki i Wł. Bojarski.
Keywords: Geografia historyczna; 20 w; Mapy szkolne