Budowa nieba czyli astronomia popularna figurami objaśniona (Nakładem S. H. Merzbacha, 1857)
Ziemia i pory roku s. 16.
według A. Smitha professora i dyrektora szkół w Nowym Jorku, spolszczona przez T. Dziekońskiego b. Dyrektora Gimnazyum ; nakładem S. H. Mierzbacha.
Keywords: Mgławice; atlasy astronomiczne; Astronomia - urządzenia; Planety; Merkury (astr.); Układ słoneczny; Rosse zob. Lewiatan; Ziemia; Saturn (astr.); Mars (astr.); Teleskop; Zaćmienia; Astronomowie; Lewiatan - teleskop; Wenus (astr.); Zodiak; Gwiazdy; Kartografia; Słońce; Pory roku; Księżyc; Komety; Niebo; Droga mleczna; Astronomia; Jupiter (astr.); Świat; w kartografii