Listy do Tassila v. Heydebrand u. d. Lasa od D-E-F - wydawcy z Wiesbaden; Miller P. and Son; Libreria Antiquaria Romagnoli - Dall'Acqua. Erede del Lav. Gaet. Romagnoli, Bologna; Kettleburgh Rectory; Franz Deuticke Antiquariat für Medicin und Naturwissenschaften, Wien; Königliche Universitäts |Bibliothek Göttingen; "Tygodnik Szachowy" Redakcja, Warszawa; New Orleans Chess, Checkers and Whist Club; Akademischer Schachklub München; Melbourne Athenaeum; Melbourne Chess Club; Gebrüder Petmecky; et al. (1850)
Zawiera wiadom. dot. literatury szachowej, rozgrywek szachowych i biblioteki szachowej.
Mf 7172
Keywords: biblioteka; Osieczna; szachy; Turnieje szachowe; Kluby i związki szachowe; Włochy; Anglia; Austria; Australia; Francja; Hiszpania; Niemcy; Polska; Portugalia; USA