Listy do Tassila v. Heydebrand u. d. Lasa od NN. i fragmenty - Gesandtschaft des Deutschen Reiches zu Peking
Zawiera: Fragment listu od Nn. ok. 1882 (1), k. 1-2. - Rachunek w j. greckim dat. 2/3 V 1895 (1), k. 3. - Rachunek za książki szachowe w j. japońskim, dat. 4 VII, podpis.: Joshikawa Ihei (1), k. 4-5. - Wykaz książek szach. japońskich, jakie nadeszły z Japonii wraz z rachunkiem b.d. po 1872 (1), k. 6. - Notatki sporządzone przez Arendta, dotycz. lit. szach. japońskiej 1883 (1), k. 7. - Wykaz w j. niem. zawierający 4 książki o tem. szach. wyd. w Japonii w l. 1810-1853 ok. 1853 (1), k. 8. - Spisy książek o tem. szach. autorów japońskich, sporzadzone ok. 1861 (2), k. 9-11
KARTY 12-14 NIEOPISANE W BAZIE!!!!
Keywords: biblioteka; Osieczna; szachy; Japonia; Grecja; Niemcy; China; USA