Listy od Tassila von Heydebrand und der Lasa (prywatne) do różnych osób - Palmer House Co., Willis Howe, Managing Partner (1825)
Zawiera: na 1 liście 4 listy dzieci Heinricha von Heydebrand und der Lasa do ojca: Mortimer von Kleist, Eugen von Kleist, Marie geb. von Heydebrand und der Lasa 1° Wartensleben 2° Baumaister, Tassilo von Heydebrand und der Lasa 1825 (4) k. 1-2
4 odrębne listy od dzieci do generała Heinricha von Heydebrand und der Lasa z okazji jego urodzin ?, tu znajduje się m. in. list siedmioletniego wówczas Tassila von Heydebrand und der Lasa
Keywords: Lisaboa; Halle; Kōbenhavn; Wiesbaden; Chicago; Delhi; Cawnpore; Newara ~5Elliya (|Ceylon); Colombo; Buitencong; Yokohama; San Francisco; Jakarta; Venezia; Al Qāhirah; Xianggang